2. Tučniak cisársky

Tučniak cisársky Aptenodytes forsteri

Tučniaky patria do skupiny vodných nelietavých vtákov. Život trávia výhradne na južnej pologuli zeme. V skutočnosti len niekoľko druhov žije na Antarktíde, zatiaľ čo jeden druh, tučniak Galapágsky žije až pri Ekvádore, blízko rovníka. Zhruba polovicu svojho života trávia na súši a druhú polovicu pod hladinou oceánu. Najväčší druh je tučniak cisársky (Aptenodytes forsteri). Dospelý jedinec dosahuje výšku približne až 1 m a vážia 35 kg. Najmenším druhom tučniaka je malý modrý tučniak (Eudyptula minor), ktorý dorastá do výšky približne 40 cm a váži asi 1 kg. Naši tučniaci, na ktorých sa momentálne dívate najradšej tancujú a spievajú pre návštevníkov. Stlačte modré tlačidlo a presvedčte sa sami...

Otázka: Na ktorej pologuli žijú tučniaky cisárske?

Otázka: Koľko času počas života strávi tučniak pod vodou?

Poznáte odpoveď na otázky?

Pozorne si prosím preštudujte text—všetky odpovede na otázky sú ukryté práve tam. V prípade, že si nie ste istý a hľadáte pomoc - využite nášho pomocníka...